Pet Taksi Talebi

Mesajı Gönder

KÖPEKLERDE ARAÇ FOBİSİ

KÖPEKLERDE ARAÇ FOBİSİ

Sizin köpeğinizin de araç fobisi varsa, araca bindiğinde verdiği tepki ne olursa olsun, kararlılığı ve sabrı elden bırakmadığınız sürece bunu yenebilirsiniz.

Köpeğinizin Araç Fobisini Yenmeniz İçin Çözüm Yolları

Arabanın kapısını motoru çalıştırmadan açın ve köpeğinizi aracın içine girmeye teşvik edin. Eğer kendi girmek istemezse kucaklayarak arka koltuğa koyun ve yavaşça kapıyı kapatın. Siz de ön koltuğa geçin ve bir iki dakika motoru çalıştırmadan aracın içinde oturun. Bu birkaç dakika içinde köpeğinizi sevdiği bir yiyecekle, küçük parçalarla ödüllendirin ve birkaç dakikanın sonunda arabadan çıkın ve köpeğinizle oyun oynayın. Bu alıştırmayı bir hafta boyunca her gün tekrarlayın ve bu süre içinde kesinlikle arabayla bir yere götürmeyin.

kinci haftaya girdiğinizde muhtemelen köpeğiniz kendi isteğiyle arabaya atlamaya başlamış olacaktır. Kapıyı açın, köpeğinize içeri girmesini söyleyin, girdiğinde ödüllendirin ve yavaşça aracın kapısını kapatın. Yine birkaç dakika anahtarı çevirmeden oturun ve sonrasında motoru çalıştırın. Bir, iki dakika motor çalışırken aracın içinde oturun ve aracı hareket ettirmeden motoru kapatın ve araban inip köpeğinizle oynayın. Bu egzersizi de ortalama bir hafta boyunca tekrar edin.

Üçüncü hafta yine aynı şekilde köpeğinizi arabaya bindirin, ödüllendirin, yavaşça kapıyı kapatın ve bu defa motoru çalıştırdığınızda arabayı hareket ettirin. Bir blok çevrisinde kısa bir sürüş yapın ve seyahati sonlandırın.

Uzun bir seyahate çıkmadan önce, egzersiz sürelerini her defasında beşer dakika uzatarak köpeğinizin arabaya alıştığından emin olmalısınız.

Köpeğinizde oluşabilecek mide bulantısını önlemek için midesi boşken seyahate çıkarın ve arabaya binmeden önce su içirmeyin.

Köpekler birbirlerini gözlemler ve rol model alabilirler. Köpeğinizle yapacağınız seyahatlerde, yanına araç fobisi olmayan ve yolculuktan keyif alan bir arkadaşını aldığınızda o da korkulacak bir şey olmadığını görebilir ve araç içinde daha sakin kalabilir.

Eğer köpeğiniz boxa alışkınsa box içinde seyahat etmesi daha güvenlidir ve köpeğiniz sarsıntılardan daha az etkilenir. Bir boxınız yoksa ya da köpeğiniz alışkın değilse, köpeğinizin güvenli seyahat edebilmesi için, köpeklere göre yapılmış emniyet kemerlerinden edinmenizi tavsiye ederim.

 

Not: Tüm bu egzersizlere rağmen dostunuzun korkusu azalmıyor ve çalışmalar fayda etmiyorsa, köpeğinizde anksiyete bozukluğu olabilir ve bunun tedavisi için veteriner hekiminize başvurmanız gerekmektedir...

 

Telefon : +90 552 527 21 16
Çınar Pet Taksi Çınar taksi evcil hayvanlarımız için bir yol arkadaşlığı hizmetidir.
Çınar taksi evcil hayvanlarımız için bir yol arkadaşlığı hizmetidir.
Çınar Pet Taksi ©2018-2024 | pet taksi, kedi taksi, köpek taksi şehirler arası pet taksi

İletişim Bilgileri

ÇINAR PET TAKSİ
ÇINAR PET TAKSİ FİRMA BİLGİLERİ ADRES TANIMLAMASI

M. Hizmetleri : +90 552 527 21 16
Fax               :
E-Posta        : info@cinarpettaksi.com
İnstagram             : https://www.instagram.com/cinarpettaksi/
FaceBook             : https://www.facebook.com/evcilhayvannakil/